Dag 22 – Washington DC in de hitte

Vandaag gaan we Washington in (staat nr. 10)!! Vanaf de camping vertrekt er een bus naar het dichstbijzijnde metrostation. Vanaf dat station stappen we op de Green Line (wat is de metro schoon vergeleken met NY!) en een uur na vertrek van de camping staan we in hartje Washington. We lopen eerst naar het Capitol. Op de weg er naar toe komen we al verscheidene monumenten tegen (Navy, General Meade), Washington lijkt wel een groot monument. Het Capitol ziet er prachtig uit tegen de blauwe achtergrond. Het is toch wel een groot gebouw. Helaas is het op zondag gesloten, dus we kunnen er niet in. Vanaf het Capitol lopen we de Mall op. Omdat het zo warm is, besluiten we om het Air and Space Museum in te gaan. Het museum is gratis en dat is toch wel bijzonder voor zo’n mooi museum. Het is niet supergroot, maar je kunt er rustig een hele dag besteden. In de ontvangsthal staat de capsule van Apollo 11, kun je een stukje van de maan aanraken en hangt The Spirit of Saint Louis. Wij doen het in 3 uur, en doen ook niet alle zalen aan. Wel gaan we naar zowel het planetarium als naar het Imax theater, waar we mooie voorstellingen zien over een reis naar de sterren en een over de Hubble telescoop in 3D. Om een uur of half 3 lopen we weer naar buiten, tegen een muur van warmte. We nemen eerst een echte Amerikaanse lunch en lopen rustig verder over de Mall, maar in de zon is het eigenlijk gewoon niet te doen, zo warm. Uiteindelijk zijn we rond een uur of 4 bij The Washington Monument, waar we omhoog gaan naar ruim 150 meter hoogte. Vanaf het monument heb je een prachtig uitzicht alle kanten op. Omdat er verder geen hoge gebouwen in Washington zijn, kun je ver kijken en zien we o.a. het Pentagon, The White House en natuurlijk The Capitol. En wat nog mooier is, het hele gebouw is airconditioned! Als we weer buiten zijn, willen we alleen nog het Lincoln Monument zien. Dat is ook nog een aardige wandeling, maar die kan helemaal in de schaduw. Ondertussen komen we nog langs het WW2 monument waar we lekker even een kwartiertje met de voeten in het water zitten. Het Lincoln monument maakt ook veel indruk (groot!) en het is daar behoorlijk druk. Dan hebben we allemaal genoeg van wandelen en de warmte, maar het dichstbijzijnde metrostation (Foggy Bottom) is ook nog bijna een half uur lopen. Daarvandaan nemen we de metro naar College Park en een taxi naar de camping. We hebben echt schitterende dingen gezien, maar het was eigenlijk te warm voor zo’n bezoek. Daarom eten we snel even wat en duiken we nog lekker even het zwembad in om acht uur, voordat de meiden gaan slapen.

3 opmerkingen:

  1. En morgen op de thee bij Obama?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldige dag zeg ! vind dit zo'n geweldige stad. Ook wij hadden die hitte, en dat is in een loopstad als DC wel jammer.

    Je weet dat alles gratis is daar, de musea op de Mall, maar ook de Zoo bijvoorbeeld. Geniet er weer van daar !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed dat je zoveel op loopafstand hebt daar. (jammer dat het dan net 36 graden is natuurlijk). Leuk al die bekende plaatjes waar je dan zelf ineens instaat!!

    BeantwoordenVerwijderen