Dag 2 - Wat een drukke stad

Ja, jetlag… Om 5 uur was Richard wakker en ging vast een stukje wandelen (metrokaartje gekocht). Toen Richard terug kwam, was de rest van de familie ook wakker. We hebben eerst een lekkere bagel en koffie gekocht langs de weg en zijn in de metro naar Brooklyn gestapt. Via de Brooklyn Bridge zijn we terug gelopen naar Manhattan. Wat een prachtig uitzicht op de skyline! Veel joggende mensen op de brug. Het is heerlijk weer, zo ’s ochtends, maar later op de dag wordt het wel erg warm. Van de Brooklyn Bridge, zijn wij (na een tussenstop bij Starbucks) naar Wall Street en Trinity Church gelopen. We zijn even binnen geweest in Trinity Church en vervolgens naar Ground Zero gelopen. Het is één grote bouwput. Het Visitors Centre was erg indrukwekkend. Daar komt de omvang en impact van het alles wel echt dichtbij. Vooral de ‘missing persons’ oproepen maken indruk…. Van daaruit zijn we naar Battery Park gelopen. We hadden het idee om de boot naar Liberty Island te nemen, maar de energie was even weg. We hebben de metro terug genomen naar het hotel en Monique heeft met de meiden lekker een powernap gedaan. Richard had geen behoefte aan een tukje en is naar de Intrepid geweest. Dit is op loopafstand van het hotel. De Intrepid is een groot vliegdekschip, gevuld met allerlei vliegtuigen. Interessant, maar wel echt iets voor Richard om alleen te doen. Richard is ook nog even in de Concorde geweest en na 1½ uur was Richard weer terug in het hotel en waren Monique en de meiden weer lekker uitgerust en opgefrist. Vanuit het hotel zijn we naar Top of the Rock gelopen en in 43 seconden naar de 67e verdieping gegaan. Wat een prachtig uitzicht op New York! Toen we weer beneden waren zijn we naar TGIF geweest op Times Square. Na het eten hebben we heerlijk een tijdje op de tribune van Times Square gezeten om alle indrukken in ons op te nemen. Toen op zoek naar de M&M winkel. Een paradijs voor Monique! Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een M&M variant van! De buit bestaat o.a. uit oorbelletjes, een beker en kilootje M&M’s. Daarna nog even naar de Toys ‘r Us waar we o.a. een heel leuk t-shirtje voor Iris gescoord hebben. Toen was de pijp echt leeg en om een uur of 22.00 waren we terug in het hotel om snel in slaap te vallen.

3 opmerkingen:

  1. liliane en jeroen10 augustus 2010 om 15:11

    Hsllo! Veel herkenningspunten in New York! Leuk om te lezen dat jullie je goed vermaken. Wij hebben een heerlijke vakantie in Italië gehad. Oh ja, op 5th avenue moet je ook even naar een andere hele grote speelgoedwinkel gaan (met baby couveuse ruimte!!). Mocht het te heet worden dan is er in central park een heel gaaf openbaar zwembad.
    Groetjets van ons!! Liliane, Jeroen, Jasper en Annick

    PS Vitesse met 3-1 gewonnen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekkere dag zo. En ja, in die hitte is het haast niet uit te houden. Maar voor een eerste dag, netjes gedaan ! Leuke t-shirts hebben de meiden !

    Intrepid hebben wij ook (paar jaar terug) gedaan; vonden onze mannen weer erg indrukwekkend (met zelfs een McDonald aan boor !! Hoe Amerikaans).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. M&M store??? HAHAHAHAHA, ik wil ook!!

    BeantwoordenVerwijderen