Dag 12 – Boston!

We hadden de wekker gezet op 7:45, maar om één of andere reden ging die niet af. Gelukkig werd Richard om 8:05 wakker, dus met een beetje stress, konden we de trein van 9:35 in Newburyport halen. Na een uurtje met de trein stapten we uit in North Station. Na 5 haltes met de metro (wat is de metro hier schoon vergeleken met NY!) stapten we uit bij Arlington. We zijn door het Public Garden en Boston Common gewandeld. Public Garden is prachtig aangelegd met veel bloemen en je kunt er met de Swan Boats varen (hebben we niet gedaan). Boston Common is een wat groter park waar je heerlijk kunt relaxen, picknicken en met de voeten in de Frog Pond kunt afkoelen.
Een prima begin van de stadstrip. Daarna hebben we een stukje van The Freedom Trail gelopen en o.a. op Granary Burying Ground geweest, met onder andere het graf van Samuel Adams en John Hancock, twee ondertekenaars van de Declaration of Independence. We zijn verder gelopen langs Old Town Hall naar Faneuil Hall en Quincy Market. Quincy Market is een super gezellig winkelgebied met allerlei leuke winkeltjes, waaronder een nagebouwd Cheers. De market zelf is een grote food court. Daar hebben we lekker geluncht (Richard clam chowder en lobster roll, Monique Japans en de meiden pizza).
We hebben geshopt (o.a. bij Gap inkopen gedaan) en uiteindelijk waren we rond 16.00 uur in de haven, waar we op de Duck Boat tour zijn gestapt. De Duck Boat is een amfibie voertuig die een rondrit/vaart maakt door Boston. Wel een aparte belevenis om in en auto te zitten die even later vaart. We hadden een goede captain die er een leuke draai aan gaf.
Na de rondrit zijn we opnieuw wezen eten bij Quincy Market (Dick’s Last Resort), een restaurant met opzettelijk onbeschofte obers. Was erg grappig. Sommige gasten kregen een papieren muts met een belediging er op (“I still wet my bed” stond er bij Susan op). Na het eten terug gelopen naar North Station waar om 19:40 de trein terug naar Newburyport vertrok. Al met al een prima dagje Boston met opnieuw prachtig weer.

2 opmerkingen:

  1. Ik zou Boston bijna gaan missen als ik dit lees! Gelukkig mag (...?) ik er volgende maand weer heen. We gaan dan ook een duck tour doen, heb ik al eens eerder gedaan maar is lang geleden. Hebben jullie alle weetjes over de stad die je tijdens de tour hoort, wel onthouden? Zulke nuttige feiten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke dagen weer achter de rug; wat ziet Boston er gezellig uit en ook wij willen die Freedom Trail nog heel graag een keer doen !

    Ziet er weer heerlijk relaxed uit, geniet er van !

    BeantwoordenVerwijderen