Dag 18 – Watkins Glen State Park

Het is vandaag weer een bewolkte dag, maar wel nagenoeg droog. Pas aan het eind van de dag trekt het helemaal open. We konden wel gewoon lekker buiten ontbijten, want ondanks de wolken is het heerlijk buiten, zo’n 25 graden. Na het ontbijt gaan we naar Watkins Glen State Park. Het is slechts 10 minuutjes rijden naar de lower entrance. Watkins Glen State Park is een enorme kloof die in 10.000 jaar ontstaan is doordat er een rivier doorheen loopt. Inmiddels is de kloof zo’n 30 meter diep en ongeveer 2½ mile lang. Het is een trail waarbij er ongeveer 800 treden beklommen moeten worden. De slimmere onder ons beginnen aan de upper entrance zodat je alleen hoeft af te dalen, maar wij beginnen onderaan. Gelijk vanaf het begin is het echt ongelooflijk mooi. Het ziet er allemaal heel idyllisch uit met watervalletjes, bruggetjes en mooie groene begroeiing. Het moet ook gezegd worden dat het heel mooi aangelegd is met alleen natuurlijke materialen die geen afbreuk doen aan de natuur. Al met al is het een wandeling waar wij zo’n 2 uur over doen. Je valt van de ene in de andere verbazing, zo mooi is het. De foto’s geven lang niet zo goed weer hoe mooi het is. De hele sfeer, de vochtigheid, de lichtinval, alles laten een onvergetelijke indruk achter. Het is ook helemaal niet zo druk wat bijdraagt aan de ervaring. Aan het eind van de kloof kun je een shuttle bus terug nemen naar het begin. Richard zou het liefst de wandeling terug nog een keer doen, maar Iris en Susan hebben genoeg van de 787 treden. We eten nog even een hotdog en rijden vervolgens het stadje Watkins Glen binnen. Dit ligt aan één van de Finger Lakes; Seneca Lake. Verder is het ook gewoon een leuk klein oud stadje, met oude gebouwen en we komen nog een hele leuke winkel tegen waar Richard nog een mooie jas koopt. Daarna rijden we terug naar de camping want we hadden de meiden beloofd dat ze vandaag mochten zwemmen. Dat doen we dan ook, maar niet nadat we nog even op het springkussen geweest zijn. Monique doet ondertussen de was. Na de zwempartij steken we de barbecue aan en roosteren we lekkere burgers en kippenvleugeltjes. Het is ook inmiddels echt barbecue weer geworden, want het is helemaal open getrokken. Dat wordt een fris nachtje maar eerst nog even warmen aan een knapperend kampvuurtje.

3 opmerkingen:

  1. Hoi mensen,

    Via Alles Amerika kom ik op jullie weblog. Wij hebben in 2007 een dergelijke trip in het Noordoosten gemaakt en vertrekken over vier weken weer. Ook met een Moturiscamper deze keer trouwens.

    Ik las in het begin van jullie blog over het vieze klusje van de black water tank. Wilde jullie even meegeven dat het niet nodig is deze al na een dag te legen. Wij laten deze express een dag of drie vol. Tijdens het rijden schudt en verteerd de hele boel lekker en gaat het veel makkelijker bij legen. Misschien hadden jullie het al door hoor, maar wij weten na 7 camperreizen inmiddels dat dat dé manier is ;-)

    Have fun in Lancaster, een van onze favoriete plekjes!

    Groetjes,
    Monique (Nieuwenoord)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha die buurtjes,

    En da's leuk om zo en te reizen en te camperen!
    Wij zijn zelf net met knallende knalpijp en vochtige tenten uit Frankrijk terug, maar dat ziet er bij jullie wat luxer uit zeg, nog veel plezier de laatste dagen!

    Loosjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie omgeveing daar in Watkins Glenn. ECht gaaf

    BeantwoordenVerwijderen