Een campertrip door het Noordoosten van de USA in Augustus 2010

In augustus 2010 hebben wij een rondreis door het Noordoosten van de USA gemaakt. Na een paar dagen in een hotel in New York hebben we bij Moturis een camper gehuurd en hebben we ongeveer 1.800 miles gereden door 11 staten. We hebben een fantastische vakantie gehad en heel veel mooie dingen gezien en gedaan. We zijn in New York, Boston en Washington geweest en hebben o.a. The White Mountains, The Adirondack Mountains en The Fingerlakes bezocht. We zijn in een pretpark geweest en hebben tussendoor ook nog tijd gehad om af en toe een dagje te relaxen aan het zwembad. Het was onze eerste ervaring met een RV en het is prima bevallen. Oké, het is een groot ding, maar na een dag of 2 waren we er aan gewend om er in te rijden. En als we dan onze RV in de slagschaduw van zo’n enorme Fifth Wheel van de Amerikanen parkeerden, viel het formaat ook wel weer mee. Ongelooflijk wat een bakbeesten rijden er rond! Het kamperen is ons uitstekende bevallen (kampvuurtjes!), maar het is wel anders dan in Europa. De ‘gezellige’ sfeer op campings ontbreekt een beetje en onderlinge contacten blijven erg oppervlakkig. Maar de omgeving en de bezienswaardigheden zijn prachtig! Vooral Boston is een erg leuke stad en de mooiste natuur hebben wij in The Adirondacks gezien. In het onderstaande verslag kun je onze belevenissen nalezen. Onze reis begint op 8 augustus en eindigt 1 september. Alle ‘live’ volgers, bedankt voor het lezen en de leuke reakties!

Route reis Noordoost Amerika 2010 weergeven op een grotere kaart
Dit is de uiteindelijke route die we gereden hebben. In totaal hebben we 1.706 miles gereden, door 11 staten.

9 opmerkingen:

  1. Welkom terug! Nu weer in het ritme zien te komen ... altijd leuk om midden in de nacht honger te hebben enzo ... maar van de warmte zullen jullie niet veel last meer hebben :)

    Wij tellen af, nog 4 weken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Welkom Terug RMIS

    Was leuk om af en toe eens wat leuks te lezen over jullie vakantie, ben je zelf toch ook een beetje op vakantie. Alleen jammer van Obama, dat jullie die niet gezien hebben.
    We komen gauw eens langs of spreken wat af, maar eerst weer....... Naar School en Werken.

    Grusse aus der Pfalz

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Welkom thuis!! Leuk om jullie belevenissen te lezen :)
    Voor mij begint de vakantie nu pas. Zaterdag naar Engeland ;)
    Groetjes,
    Ron

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Welkom terug. Eigenlijk komt het mooiste nog, namelijk het jarenlang nagenieten van alle mooie herinneringen die jullie samen hebben opgedaan en die je nog tijden plezier zullen geven!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beste familie Lagerweij,
    Wij hebben veel leuke dingen overgenomen uit jullie reis om deze zomer te gaan doen.
    Toch heb ik nog enkele vragen die ik graag zou willen stellen. Kan ik jullie bereiken via email? mijn email adres is: Karinboekel@gmail.com
    Groeten Karin Boekel

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Welkom terug! USA is inderdaad super om te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Welkom terug, hopelijk hebben jullie genoten daar. Vraagje hebben jullie vanaf Schiphol gevlogen? Zoek namelijk de beste aanbieder.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk he rondreizen met een camper! Het is herkenbaar hoor dat je daar een beetje het campinggevoel mist. Ik raad aan om het eens in Zuid Frankrijk te proberen bij de regio van Camargue! Prachtig reizen met hele geZellige campings!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo fam. Lagerweij, over twee weken gaan wij een soortgelijke trip door het noordoosten maken. Bedankt voor jullie blog, ik heb er veel aan gehad bij de planning. We hebben al meer campertrips gedaan maar niet hier, dus fijn al die tips en aanrijtijden, restaurantjes etc. Heel leuk! Groetjes, fam. Mulder

    BeantwoordenVerwijderen